پدر و مادر این پسر نوجوان که در مادها پرادش، مرکز هند، سکونت دارند، اذعان کردهاند که ترجیح میدهند فرزندشان بمیرد تا اینکه در چنین وضعیتی به زندگی پر رنج خود ادامه دهد. ستون فقرات ماهندرا به قدری ضعیف است که او نمیتواند بایستد، راه برود و حتی در حالت نشسته هم با محدودیتهای بسیار مواجه است. ماهندرا فقط میتواند اندکی بخزد اما برای خوردن غذا و رفتن به دستشویی نیاز به کمک دیگران دارد.
پدر ۴۰ ساله و مادر ۳۵ ساله او هر دو به عنوان کارگر ساعتی مشغول به کارند. آنها میگویند بیش از ۵۰ پزشک در سراسر هند فرزندشان را معاینه کرده و پس از مشورت نتوانستهاند راهی درمانی برای این پسر بیابند
سومیترا، مادرش میگوید: من دیگر نمیتوانم رنج فرزندم را ببینم. او در تمام طول روز یک جا افتاده و مجبوریم او را در سن ۱۲ سالگی مثل بچههای نوزاد جابجا کنیم. وضعیت وی در سن رشد و حتی در سنین بالاتر، وقتی مسن شود چگونه خواهد بود؟
فرهنگ پیش پا افتاده برخی مردم نیز آنها را رنج میدهد. پدرش میگوید افرادی در جامعه معتقدند این مشکل یا به قول آنها «بلا» به خاطر گناهان گذشته وی ناشی شده. آنها فرزندان سالم دیگری در سنین ۱۰ و ۱۴ و ۱۶ سالگی دارند.
موکش، پدر ماهندرا ادامه میدهد: مردم اغلب مواقع به او و فرزندش میخندند و آنها را تمسخر میکنند. این مسائل به زندگی ما واقعا لطمه میزند.
ماهندرا به مدرسه نمیرود و تنها دوستان او خواهر، برادر و پسرعموهایش هستند.
دکتر تاتاوارسی، مشاور گوش و حلق و بینی در بیمارستان آرتمیس دهلی گفته که گمان میکند ماهندرا دارای اختلال عضلانی است. (جام جم سرا/ ترجمه: زری حسینزاده/ وایه ست وان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد